Skoči na glavo Skoči na vsebino Skoči na nogo

V ŽALCU
VEDNO DOGAJA

Fontana piv Zalec
Najlepše melodije Dalmacije, morja in sonca
Nedelja, 24. november 2024
Ob 15. in 18. uri
Dom II. slovenskega tabora Žalec
25,00 €

Prijazno vabljeni na tradicionalni koncert Turistične agencije Olja - Najlepše melodije Dalmacije, morja in sonca, ki bo v nedeljo, 24. novembra 2024, s koncertoma ob 15. in 18. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec. 

TA Ojla je v goste povabila klapo Kaše iz Dubrovnika, trenutno najbolj nagrajeno klapo številnih festivalov zadnjega obdobja.
Ime so dobili po lukobranu (kaše), ki brani luko in mesto pred velikimi valovi in ponazarja lokobran večglasnega petja dubrovniškega področja. Njihovo predano delo, ki odseva v sozvočju zvoka in dalmatinskega melosa, izostrenem za interpretacijo najzahtevnejših oblik dalmatinske pesmi, jim je v prvih 15 letih delovanja prineslo številne nagrade in priznanja ter jih dokončno uvrstilo med najelitnejšo klapsko družino. Gostovali so po številnih evropskih državah in združenih državah Amerike, izdali tri zgoščenke, pravkar so prejeli nagrado festivala v Šibeniku, nominiranci so za PORIN HR, največje glasbeno priznanje za izjemne dosežke. Klapa je pri nas že gostovala, in sicer leta 2010, ko smo koncert pripravljali še v Celju. Takrat je kot gost nastopil tudi zlati glas Dalmacije, Vinko Coce. Njihove glasove spremljajo mandolina, manda, kitara, bas, tamburin in in flavta. Letos prihajajo k nam na izrecno željo Turistične zveze Dubrovačko Neretvanske županije, ki nam tokrat pomaga pri organizaciji in izvedbi koncerta.

Letos se nam bo pridružil tudi odlični hrvaški glasbenik, kantavtor, odlični tenorist, večkratni dobitnik največje glasbene nagrade PORIN, udeleženec in finalist Evrovizije… Goran Karan. Številne njegove skladbe so nastale pod vplivom dalmatinskega ljudskega melosa, vsi njegovi albumi pa so bili izdani v diamantni, platinasti, zlati nakladi. Z veseljem mu bomo prisluhnili na našem tradicionalnem koncertu najlepših melodij Dalmacije, morja in sonca na katerem bomo tudi letos pozdravili in prisluhnili še »našim« Adrijani in Mirčiju.

Program povezoval Franci Solčavski.

TA Ojla obljublja tudi še kakšno presenečenje za obiskovalce, saj prihajajo k nam gostje iz področja, kjer v tem času nabirajo najbolj sladke mandarine.

Pokrovitelj dogodka je Hrvaška turistična skupnost.

Vstopnice: 25,00 €, kupite jih lahko v TIC-u Žalec, po spletu - za 15.00 oz. 18.00 in v Turistični agenciji Ojla: info@ojla.si, tel: 03 703 13 30.