Skoči na glavo Skoči na vsebino Skoči na nogo

V ŽALCU
VEDNO DOGAJA

Fontana piv Zalec
Poletje v Žalcu: Prizma
Petek, 26. julij 2024
21:00
Šlandrov trg
Vstop je prost.
V sklopu glasbeno obarvanih petkovih večerov na Šlandrovem trgu, že tradicionalno znanih pod imenom Poletje v Žalcu, bo letos nastopilo pet različnih glasbenih skupin različnih glasbenih žanrov: od popa, evergreena, power rock/blues fussiona pa vse do jazza.
26. julija bo na Šlandrovem trgu nastopila legendarna primorska zasedba Prizma
Vstop je prost.

 

Prizma je začela delovati leta 1974. Širši javnosti je postala poznana s pisanjem in izvajanjem glasbe za mladinske oddaje Pisani svet na RTV Slovenija in na ta način postali prepoznavni v celotni Sloveniji. Sledila so sodelovanja  na številnih festivalih (Slovenska popevka, Pop delavnica, Vesela jesen, DSZG, Opatijski festival, Zagreb fest, MMS ...), kjer so prejeli vrsto prvih in ostalih nagrad, sodelovali so na TV-snemanjih raznih oddaj, polnili naslovnice tiskanih medijev, izdali dva albuma, eno kaseto in tri male plošče.

Skladbe sta prispevala Danilo Kocjančič in Franci Čelhar, pomemben je bil tudi prispevek zunanjega sodelavca Draga Misleja – Mefa, ki je prispeval večino besedil.

Med letoma 1979 in 1983 so nedvomno sodili v elito slovenske glasbene scene. Ko so leta 1987 dosegeli vrhunec, so se sporazumno odločili, da zgodbo zaokrožijo. 

Februarja 2010 je Dragan Bulič v hali Tivoli organiziral koncert vodilnih skupin iz 70. in 80. let, na katerem je nastopila tudi Prizma. Glede na navdušenje  publike sta originalna člana – pevec Ladi Mljač in pianist Franci Čelha r– obudila zasedbo v obliki akustičnega tria. Dodatni član je kitarist Matjaž Švagelj, sicer poznan po sodelovanju s Slavkom Ivančićem in skupino Kalamari.

Ker letos mineva 50 let od nastanka skupine, so se fantje odločili, da obletnico obeležijo z nizom koncertov po Sloveniji in zamejstvu v okrepljeni zasedbi. Pridružila sta se jim še bobnar Bogdan Turnšek-Poly in basist Giovanni Toffoloni.

Drugi koncerti na Šlandrovem trgu:

5. 7.: Abba Mia, Abba tribute Band
12. 7.: Soul, jazz in jaz
19. 7.: 3TONE & Gasos Band