Skoči na glavo Skoči na vsebino Skoči na nogo

V ŽALCU
VEDNO DOGAJA

Fontana piv Zalec
Poletje v Žalcu: 3TONE & Gasos Band
Petek, 19. julij 2024
21:00
Šlandrov trg
Vstop je prost.
V sklopu glasbeno obarvanih petkovih večerov na Šlandrovem trgu, že tradicionalno znanih pod imenom Poletje v Žalcu, bo letos nastopilo pet različnih glasbenih skupin različnih glasbenih žanrov: od popa, evergreena, power rock/blues fussiona pa vse do jazza.
19. julija bosta v okviru projekta Savinjska ima novo muziko na Šlandrovem trgu nastopili zasedbi 3TONE in Gasos Band
Vstop je prost.
 

Miha Erič je vsestranski talent, glasbenik in odrski improvizator z nepogrešljivim iskrivim humorjem, član številnih zasedb ter avtor številnih aranžmajev doma in v tujini. V navezi s podobno mislečmi glasbeniki preigrava hibridno mešanico rock and rolla, bluesa, rocka, countryja, funka v zasedbi 3TONE. Power rock fussion zasedba je nastala leta 2024, ko so moči združili Miha Erič (mednarodno priznani glasbenik in likovnik), njegov brat Julijan Erič (glasbeni wunderkind, miltiinstrumentalist in izjemen improvizator) ter Matic Anderlič (ritmik in pravi bobnarski kameleon). Tu je funk, tu je rock, tu je country, dodaja se še neka lastna začimba, ki poraja avtorsko glasbo s svetlobno hitrostjo. Zvok ustne harmonike se fantastično dopolnjuje z ravno prav distorzirano lap steel kitaro in vokali, ki jih v možganski korteks vpreda Miha Erič. Mastni bas igrivega, navdihnjenega in kot švicarska ura natančnega basista Julijana Eriča gradi temelj in dopušča obenem impulzivno, močno in naelektreno igro ostrih in eksplozivnih bobnov Matica Anderliča.

Skupina Gasos Band obstaja od leta 2010. Njeni člani sestavljajo tudi skupino Noxire, ki ima daljšo zgodovino ustvarjanja in dela izključno avtorsko glasbo v angleščini. Gasos band pa občasno posname kakšno avtorsko pesem v slovenščini in naredi tudi priredbo kakšne znane slovenske pesmi v svojem stilu. Sicer pa je Gasos Band predvsem skupina, ki na nastopih večinoma preigrava znane pesmi za zabavo.

Člani skupine so Marcel na bas kitari in vokalu, Filip na kitari, in Drago na bobnih.

Drugi koncerti na Šlandrovem trgu:

5. 7.: Abba Mia, Abba Tribute Band
12. 7.: Soul, jazz in jaz
26. 7.: Prizma