Skoči na glavo Skoči na vsebino Skoči na nogo

Otroški abonma

Dvorana Oder Zalec

Otroški abonma 2024/2025

Igramo se Oz

Plesni forum Celje

19. oktobra 2024

Plesno-glasbena pravljica za otroke, 40 min
Po motivih pravljice Čarovnik iz Oza

Koreografija in režija: Gordana Stefanovič Erjavec
Glasba: različni avtorji
Plešejo in igrajo: plesalke Plesnega foruma Celje

Med igro na dvorišču otroci dobijo idejo, da uprizorijo pravljico Čarovnik iz Oza. Razdelijo si vloge in skupaj zaplešejo Pot v Oz. Deklica Dorica se po viharju prebudi v neznanem kraju. Odloči se, da bo poiskala Čarovnika iz Oza, ki bi ji pomagal poiskati pot nazaj domov. Na svoji poti sreča dve Strašili, ki sta nesrečni, ker nimata možganov, Pločevinka, ki je nesrečen, ker nima srca, in Leva, ki je zelo prestrašen in strahopeten. Skupaj se odpravijo k Ozu po Sanjskem mostu in skozi Začaran gozd. Na poti do cilja se spopadejo s številnimi težavami, in ko končno prispejo k Čarovniku Ozu, jim ta pove, da so si vse želje uresničili že sami: »Zdaj čarovnijo vam povem, njena resnica in moč sta v tem: vse lahko sam narediš, če si res iskreno želiš.«

Tinko Polovinko

Kulturni zavod Kult

9. novembra 2024

Interaktivna gledališka predstava, 30–40 min

Avtor zgodbe: Janez Bitenc
Režija:
Nika Bezeljak
Dramatizacija:
Nika Bezeljak in Jernej Čampelj
Igra:
Jernej Čampelj

Tinko je poseben fant, ki si zjutraj obleče samo eno hlačnico in en rokav, eno nogavičko in en čevelj. Umije si samo zgornjo polovičko zob, popije samo pol kozarca mleka in pride samo do pol poti do dedka in babice. Ker vidi polovico sveta takega, kot je zares, polovico pa takega, kakršnega si ga želi, ga okolica gleda postrani. Predstava praznuje prijateljstvo domišljije brez meja in resničnega sveta s takšnimi in drugačnimi pravili. Je interaktivna in otroke spodbuja k sodelovanju in soustvarjanju gledališke predstave. Tinko Polovinko potuje po Sloveniji že 15 let, predstava pa je doživela že skoraj 400 ponovitev. Ob koncu svojega dolgega potovanja po gledaliških odrih se bo ustavila tudi v Žalcu.

Kako je lisica dobila zlati rep

Leja Ita Menard

18. januarja 2025

Lutkovno-igrana predstava, 35 minut

Zasnova in režija: Leja Ita Menard
Igra in animacija: Leja Ita Menard in Gorka Berden

To je zgodba o veseljaški, neustrašni Lisici, slavni tatici in pravi gozdni lepotici ... Med prijatelji slovi po košatem repu, izbranem modnem stilu in po svoji gostoljubnosti. Življenje na obrobju gozda je čudovito, zabavno in razburljivo, včasih pa tudi nepredvidljivo in celo nevarno. Tako se ravno na Lisičji dan, na njen prvi rojstni dan, zgodi pravcata tragedija. Blizu potoka, kjer se Lisica kopa, se skriva past ... V gozdu spozna mestno vilo, ki jo reši iz pasti, Vila pa ji pomaga do spoznanja, da vse ni tako hudo, kot se Lisici zdi. Lisica na koncu le praznuje svoj rojstni dan, na katerega so povabljene vse gozdne živali, gozdne vile in seveda nova prijateljica, mestna vila.

Zvonček

Marta Zore in Gojmir Lešnjak - Gojc

1. marca 2025

Gledališko-lutkovna predstava, 40 minut

Scenarij: Marta Zore
Igrata: Marta Zore in Gojmir Lešnjak - Gojc
Animator lutk: Žiga Mežan

Mihec in Neža sta bratec in sestrica, ki imata strašansko rada darila, in ko za darilo dobita harmoniko in bobne, navdušeno zaigrata nanje. Kakor vsi otroci tudi onadva obožujeta čokolado, a kaj ko je Mihec želi pojesti celo goro! Prepričan je tudi, da je umivanje zob enkrat na mesec povsem dovolj. Bratec in sestrica sanjarita tudi o tem, da bi srečala čarobne vile, škrate, čarovnice in čisto pravega robota. V predstavi boste videli, kaj se zgodi, če vile, škrati, čarovnice in robot zares pridejo na obisk.