Koncert: Boštjan Gombač (klarinet) in Eduardo Raon (harfa)

Sofijin koncertni abonma za abonente in izven

Vabimo vas na 5. koncert Sofijinega koncertnega abonmaja, na katerem bosta nastopila klarinetist Boštjan Gombač in harfist Eduardo Raon.

Koncert za abonente in izven bo v soboto, 30. marca 2024, ob 19.00 v Cmereški Gorci 39 v Pristavi pri Mestinju. Za abonente in druge zainteresirane organiziramo brezplačni prevoz iz Žalca (17.30) in Celja. Rezervacije sprejemamo v TIC-u Žalec (Šlandrov trg 25, 03 710 04 34).

Cena vstopnice posameznega koncerta je 33 EUR.

Za dodatne informacije in nakup vstopnic se obrnite na: Zavod Akademija Sofia – Studio S, 070 513 663, akademijasofia@gmail.com, www.academysofia.com/sl

**********************************

Tokratni projekt Gombač-Raon bo veliko več kot umetnost dveh glasbenikov na dveh glasbenih inštrumentih. Kot umetnika sta nedvomno »posebneža« med klasično izobraženimi glasbeniki, saj ju nemiren ustvarjalni duh ves čas potiska v nove izzive, nove projekte in predvsem nove zvočne krajine ter svetove. Tovrstni sferi bo zagotovo sledila presenetljiva glasbena izkušnja: ustvarjalca bosta na koncertu izvedla svoje avtorske skladbe, v katerih se prepletata glasba, ki sta jo ustvarila za film in gledališče, ter celo improvizacija. Njuno izvajanje lahko opišemo kot film z dolgimi kadri, ki občinstvo popelje od melanholičnih zvokov, armenskega duduka preko rekonstrukcije najstarejšega glasbila pa vse do zvokov narave, ptic, vetra, ko se s harfo in elektroniko ter različnimi glasbili in zvočili sprehajata po zvočnih pokrajinah.

Boštjan Gombač je znan slovenski multiinštrumentalist ter skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske. Eduardo Raon je portugalski klasično izobražen harfist, skladatelj in oblikovalec zvoka, ki živi v Ljubljani.

Podroben program z datumi koncertov si lahko ogledate na www.academysofia.com/sl

Galerija slik