Farma Orwell – NOVI DATUM zaradi bolezni v ansamblu

10. in 11. junij, za gledališki abonma in izven

Spoštovani abonenti in drugi obiskovalci,

obveščamo vas, da je zaradi bolezni v igralskem ansamblu predstava Farma Orwell na napovedane datume (2. in 3. aprila) odpovedana.

Nadomestna termina sta:

  • za abonma PONEDELJEK: 10. junij 2024 ob 19.30
  • za abonma TOREK: 11. junij 2024 ob 19.30

Hvala za razumevanje.

Vsi, ki ste kupili vstopnice za izven, jih imate možnost vrniti, če vam nadomestni termin ne ustreza. Za več informacij se obrnite v TIC Žalec - 03 710 04 34

**************************************************

Avtorja: Tatjana Doma in Luka Marcen po motivih besedil G. Orwella

Režija: Luka Marcen

Igrajo: Vladimir Vlaškalić, Eva Kraš, Vojko Belšak, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Liza Marijina

Ko začnemo razmišljati o svobodi, osebni ali družbeni, ne morem mimo Georgea Orwella – moža, ki je tako neskončno in hkrati tako artikulirano, kritično ljubil resnico in svobodo. Moža, ki je tako zelo razumel ustroj sveta, da si je znal še predobro predstavljati, kako bo izgledal in deloval svet tudi dobrih 70 let po njegovi smrti. Orwell se je zavedal, da svet, v katerem živimo, verjetno ni najboljši od vseh zamisljivih svetov in niti ne gre na bolje. Vse svoje življenje si je prizadeval za izboljšanje položaja zatiranih in prezrtih ter o tem brez zadržkov govoril v svojih publicističnih in literarnih besedilih. Glasno in pogumno je zagovarjal socialistična načela, obenem pa nasprotoval tako komunizmu kot izkoriščevalski kapitalistični miselnosti. S tem se je poudarjeno ukvarjal tako v svojih kultnih romanih (Živalska farma, 1984) kot tudi v svojih izjemnih, stilsko briljantnih esejističnih besedilih.

Predstava traja 90 minut in nima odmora.

Vstopnina za izven: 18,00 EUR 

Vstopnice lahko kupite v TIC-u Žalec (Šlandrov trg 25 03 710 04 34), spletni nakup za ponedeljkovo in torkovo predstavo ali uro pred dogodkom na blagajni dvorane. 

Galerija slik