Prifarski muzikanti, Akordi in gost Perica Jerković

Koncert za narodno-zabavni abonma in izven

Prifarski muzikanti

Mitja Ferenc, Valentin Južnič, Uroš Obranovič, Toni Obranovič, Brane Počkar, Jernej Pečak in Martin Marinč izvirajo iz Fare v Kostelu. Nastopati so začeli z ljudsko glasbo. V 28 letih obstoja pa so se lotili že vsega: popevk, cerkvenih, narodno-zabavnih, klapskih pesmi. Ponosni so na 4 zmage na Festivalu narečnih popevk v Mariboru in na zmago na Slovenski popevki leta 2009. Album Dober večer, mamica je bil razglašen za najboljši etno album leta 2001, zato so prejeli nagrado Zlatega petelina.


Akordi

V ansamblu so štirje fantje: Simon Šorc in Rok Kompara sta s postojnskega konca, Rajko Kelemina in Gregor Oblak pa sta Štajerca. Gojijo pristno narodno-zabavno glasbo s štiriglasnim fantovskim petjem in diatonično harmoniko. Ime so „podedovali“ po glasbeni skupini Akordi, katere člani so pred desetletji na plesišča vabili staro in mlado. Od prvega javnega nastopa, ki se je zgodil poleti 2007, pa so se odločili, da skupaj bolj resno stopijo na glasbeno pot.


Perica Jerković

Perica Jerković velja za enega najboljših slovenskih stand-up komikov, pa tudi za najbolj analitičnega, saj se zdi, da o tej zvrsti ve vse. S standupom se ukvarja od leta 2003, soustanovil je skupino Komikaze, danes pa se lahko pohvali z dvema odlično sprejetima celovečernima stand-up predstavama: Rojen v Jugi, v kateri preigrava svojo izkušnjo begunstva, in Zgodovina selfie butla, v kateri obravnava samoupodabljanje.

Galerija slik