Ljubi moj

Komedija/drama za gledališki abonma ponedeljek in izven

V skupno zgodbo se prepletejo monološke pripovedi žensk treh generacij; v živahno, duhovito, ganljivo osebno izpoved, ki kljub različnemu poteku govori o ljubezni, izgubi, osamljenosti in odtujenosti. Smeh in solze enakovredno naseljujejo gledalca skozi to zanimivo, presunljivo in humorno predstavo.
Babica Roza skrbi za moža, ki ga je zadela kap, in si želi nazaj vse tisto, kar je bil Ljubo prej: prijatelj, mož in ljubimec. Njena hči Lidija je prodajalka, v službi doživi čustveni kolaps; že več let ni videla svojega moža, klošarja in odvisnika, ki ji je strl srce, zdaj pa ga kar naprej srečuje na ulici. Psihiater ji svetuje, naj vsak dan naredi zase eno lepo stvar, da ne bo dan za dnem do onemoglosti čistila stanovanja. Čeprav ji je popolnoma odveč, se s prijateljicama vpiše na tečaj salse, kjer spozna simpatičnega Nika.
Njena hči Neli je maturirala in dela v klicnem centru. V prostem času žurira, pije, snifa koko in zgublja čas z neresnim fantom Pavletom, ki sanja o odhodu v tujino. Potem nepričakovano ugotovi, da je noseča.

Kako bodo čustvene krize, ki jih doživijo vse tri ženske, vplivale na njihove medsebojne odnose? Jih bodo povezale, bodo našle novo upanje kljub odsotnosti njihovih moških? Se bo otrok rodil? Avtorica je svojo igro opisala kot »zmešnjavo« vseh žensk, ki jih je kdaj srečala: delavnih, ne pretirano
bogatih ne revnih ... žensk, kot smo me same, ki se prebijamo.

Avtor: Elaine Murphy

Režija. Andrej Jus

Igrajo: Anica Kumer: Babica Roza
          Barbara Medvešček: Hči Lidija
          Liza Marija Grašič : Vnukinja Neli

Komedija/drama, 90 minut brez odmora

Vstopnice za izven 15 EUR.

Galerija slik