Umetniške delavnice za otroke in dijake

v Dvorcu Novo Celje, 21. do 25. avgust 2017

Petdnevne umetniške delavnice za otroke in dijake, ki bodo v času od 21. do 25. avgusta 2017 potekale v Dvorcu Novo Celje, bodo vodili priznani umetniki, ki so aktivni na različnih področjih ustvarjanja. Delavnice so namenjene vsem, ki bi radi na sproščen in ustvarjalen način preživeli zadnje poletne dni in se polni idej in navdihov vrnili nazaj v šolske klopi. Delavnice združujejo podajanje praktičnega in teoretičnega znanja, ki bo predstavljeno na kratek in jedrnat način. S postopnim osvajanjem tehnike in učenjem ki je podkrepljeno s primeri iz zgodovine in sedanjosti, bomo skupaj prišli do izjemnih končnih rezultatov.

Otroci od 4 do 15 let
9.00-13.00
Čutna umetnost : Alja Krofl
Animirani film : Hana Repše
Od risbe do slike : Nataša Tajnik Stupar
Reciklaža - novo oblačilo : Tinka Domjan

Dijaki
16.00-20.00

Čutna umetnost : Alja Krofl
Animirani film : Hana Repše
Od risbe do slike : Nataša Tajnik Stupar
Reciklaža - novo oblačilo : Tinka Domjan

Cena
Otroci in dijaki : 60 EUR

Predstavitev nastalih del bo 25. avgusta.

VSEBINA DELAVNIC:

ČUTNA UMETNOST - SVETLOBA
Mentorica: ALJA KROFL,
akademska slikarka, ALUO
Na delavnici se bomo potopili v svet čutov, se poglobili v lastne umetniške navdihe in ustvarjali v naravi. Letos se bomo posvetili svetlobi, raziskovali možnosti umetniškega izražanja s sencami in svetlobnimi telesi. Izdelovali bomo lampijone, senčne lutke in vitraže iz reciklaže. V parku dvorca bo nastala skupna umetniška postavitev, ki bo nagovarjala naše čute.

OD RISBE DO SLIKE
Mentorica: mag. NATAŠA TAJNIK
STUPAR, akademska slikarka, ALUO
Udeleženci se bodo na delavnici seznanili z ustvarjalnim procesom nastajanja likovnega izdelka. Naša naloga bo likovni izdelek pripeljati čez različne kreativne faze. Spoznali se bomo z večimi risarskimi in slikarskimi tehnikami in njihovimi kombinacijami, ki nam bodo omogočile nastanek kvalitetnega likovnega izdelka. Naš cilj bo kreativna pot do atraktivnega izdelka.

ANIMACIJA
Mentorica: HANA REPŠE,
likovna pedagoginja
Vas je kdaj zanimalo, kako nastane risanka oz. animirani film, koliko truda je potrebno zanj? Na delavnici animiranega filma bomo spoznali proces nastajanja animiranih filmov, razlike med tehnikami in optične igrače. V petih dneh bomo izdelali kratek animirani film v izbrani tehniki, zanj napisali scenarij, izdelali like in sceno, posneli sličice in zvok ter animacijo zmontirali. Le kaj bo nastalo?

PRIVLAČNO NOVO OBLAČILO / MODNI DODATEK
Mentorica: TINKA DOMJAN,
oblikovalka oblačil in tekstilij, NTF
Delavnica je namenjena radovednim otrokom in mladostnikom, ki radi razvijate svojo umetniško žilico , se zabavate in hkrati učite ob ustvarjanju. Z nami boste spoznavali proces dela od ideje do končnega izdelka, različne strukture tkanine /pletenine ter izdelali novo privlačno oblačilo/modni dodatek. Cilj delavnice bo na kreativen in varčen način iz starih in neuporabnih izdelkov po lastni ideji ustvariti novo oblačilo/modni dodatek. Vsak posameznik si bo izbral tehniko izražanja ter izpeljal svojo idejo od zamisli do končne izvedbe
poskusnega modela novega privlačnega oblačila/modnega dodatka.


Galerija slik