Pljusk v poletje-

doživetje treh dolin

PLJUSK V POLETJE Z DOŽIVETJEM TREH DOLIN - 1 dan

Ste pripravljeni, da »pljusknete« v poletje? Pridružite se nam na Velenjski plaži in doživite najbolj noro otvoritev kopalne sezone!

S Koroškimi splavarji na reki Dravi

Splavarska rajža na reki Dravi; flosarske frajle in flosarji vas s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih pričakujejo v splavarskem pristanu v občini Muta na Gortini. Flosarji sledijo stari tradiciji splavarjenja po reki Dravi. Na flosih ne prevažajo več lesa, ampak zabave željne obiskovalce. Možnost tradicionalne flosarske malice.

Pljusk v poletje na Velenjski plaži

Po končanem splavarjenju boste pot nadaljevali proti Šaleški dolini, kjer bo na Velenjski plaži potekala otvoritev poletne sezone – Pljusk v poletje. Prireditev bo postregla s pestrim animacijskim programom, živo glasbo ter številnimi vodnimi in plažnimi aktivnostmi. Brezplačno se boste lahko dričali po posebnem toboganu, ustvarili podvodni selfi, se preizkusili v hoji po vodi, na voljo bo tudi simulator za deskanje na valovih in še marsikaj. Lokalni turistični vodnik vas bo popeljal na  raziskovanje ostankov potopljenih vasi, ki so se zaradi kopanja premoga za vedno pogreznile pod gladino Šaleških jezer.

Hmeljarstvo in pivovarstvo

Proti koncu dneva boste obiskali še Savinjsko dolino, v Žalcu Vas pričakuje Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, spoznali boste zanimivo zgodbo hmeljarstva in pivovarstva v dolini zelenega zlata. Muzej, urejen v nekdanji sušilnici hmelja, vas bo popeljal na poučno in zanimivo pot. Nato pa boste okusili kakšen okus ima zeleno zlato – piva boste degustirali iz prve Fontane piv na svetu. Da bo doživetje nepozabno, boste vrček, ki ga je zasnoval sloviti oblikovalec Oskar Kogoj odnesli domov.

TERMIN: 24.6.2017

Program vključuje:

  • sprejem splavarjev v splavarskem pristanu in pogostitev s kruhom, soljo ter domačim žganjem,
  • pričetek plovbe s predstavitvijo flosarjev,
  • zanimiv animacijski program s flosarskimi frajlami, muzikantom in flosarskim humoristom,
  • tradicionalen flosarski krst,
  • obisk prireditve Pljusk v poletje na Velenjski plaži, možnost udeležbe pri številnih vodnih in plažnih aktivnostih,
  • voden sprehod ob Šaleških jezerih,
  • ogled Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije,
  • Pokušina piv na Fontani piv Zeleno zlato (za doplačilo - vrček stane 8 EUR, z njim se pokuša 6x1 dcl piv.)

CENA: že od 24,30EUR / osebo

Najmanjše število oseb: 15

Trajanje programa: predvidoma 8-9 ur

Smer ogledov se lahko spremeni oziroma prilagodi glede na povpraševanje.

Cena je informativna in velja ob nakupu paketa, lahko spremeni glede na število in želje gostov. DDV ni obračunan v skladu s 1. točko 94. člena ZDDV-1.  Za zagotavljanje vseh storitev po programu, je potrebna predhodna rezervacija.  Minimalno število oseb za realizacijo programa je 15. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in programa.

PLJUSK V POLETJE Z DOŽIVETJEM TREH DOLIN - 2 dni

Ste pripravljeni, da »pljusknete« v poletje? Pridružite se nam na Velenjski plaži in doživite najbolj noro otvoritev kopalne sezone!

Doživite tri doline v dveh dneh…

1.dan

Splavarska rajža na reki Dravi; flosarske frajle in flosarji vas s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih pričakujejo v splavarskem pristanu v občini Muta na Gortini. Flosarji sledijo stari tradiciji splavarjenja po reki Dravi. Na flosih ne prevažajo več lesa, ampak zabave željne obiskovalce. Možnost tradicionalnega flosarskega kosila.

Po končanem splavarjenju boste pot nadaljevali proti Velenju in tam spoznali dediščino rudarstva v Šaleški dolini. Spustili se boste 160 m pod zemeljsko površje, v Muzej premogovništva Slovenije in spoznali, kako je ta dediščina zaznamovala Šaleško dolino in nastanek mladega mesta Velenje. Preostanek dneva bo namenjen prostim aktivnostim na Velenjski plaži, kjer se zvečer obeta praznovanje kresne noči. Nočitev.

2.dan

Sobota se bo začela zelo živahno, saj bo na Velenjski plaži potekal osrednji dogodek poletne sezone – Pljusk v poletje. Prireditev bo postregla s pestrim animacijskim programom, živo glasbo ter številnimi vodnimi in plažnimi aktivnostmi. Brezplačno se boste lahko dričali po posebnem toboganu, ustvarili podvodni selfi, se preizkusili v hoji po vodi, na voljo bo tudi simulator za deskanje na valovih in še marsikaj. Možnost kosila v restavraciji ob jezeru.

Podali se bomo še proti tretji - Savinjski dolini, v Žalec. V Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, bomo spoznali zanimivo zgodbo hmeljarstva in pivovarstva v dolini zelenega zlata. Muzej, urejen v nekdanji sušilnici hmelja, nas bo popeljal na poučno in zanimivo pot. Nato pa bomo okusili kakšen okus ima zeleno zlato – piva bomo degustirali iz prve Fontane piv na svetu. Da bo doživetje nepozabno, bomo vrček, ki ga je zasnoval sloviti oblikovalec Oskar Kogoj odnesli domov.

TERMIN: 23.6. – 25.6.2017

Program vključuje:

1.dan

  • sprejem splavarjev v splavarskem pristanu in pogostitev s kruhom, soljo ter domačim žganjem,
  • pričetek plovbe s predstavitvijo flosarjev,
  • zanimiv animacijski program s flosarskimi frajlami, muzikantom in flosarskim humoristom,
  • tradicionalen flosarski krst,
  • podzemno pustolovščino v Muzeju premogovništva Slovenije (ogled in knapovska malica),
  • udeležbo na kresni noči ob Velenjskem jezeru,
  • nočitev v Mladinskem hotelu.

2.dan

  • obisk prireditve Pljusk v poletje na Velenjski plaži, možnost udeležbe pri številnih vodnih in plažnih aktivnostih.
  • kosilo v Restavraciji Jezero (za doplačilo)
  • ogled Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije,
  • degustacija piv na Fontani piv Zeleno zlato (za doplačilo - vrček stane 8EUR, z njim se pokuša 6x1 dcl piv, vrček ostane kot spominek).

CENA: že od 50,30EUR / osebo

Najmanjše število oseb: 15

Trajanje programa: 2 dni /1 noč

Smer ogledov se lahko spremeni oziroma prilagodi glede na povpraševanje.

Cena je informativna in velja ob nakupu paketa. Cena se lahko spremeni glede na število in želje gostov. Turistična taksa ni vključena v ceno. DDV ni obračunan v skladu s 1. točko 94. člena ZDDV-1.  Za zagotavljanje vseh storitev po programu, je potrebna predhodna rezervacija. Minimalno število oseb za realizacijo programa je 15. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in programa.

.

Galerija slik