Državno šolsko prvenstvo v atletiki in Festival športa mladih

Rezultati in fotografije

V sredo, 7.6.2017 je v Športnem centru Žalec potekalo finale Državnega prvenstva v atletiki za učence in učenke osnovnih šol v organizaciji Atletskega kluba Žalec in ZKŠT Žalec. Tekmovanja se je udeležilo preko 620 tekmovalcev iz več 180 osnovnih šol iz celotne Slovenije. Pred začetkom tekmovanja so zbrane nagovorili župan občine Žalec g. Janko Kos, prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja mag. Janez Sodržnik, direktor direktorata za šport g. Boro Štrumbelj in državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport g. Tomaž Boh.

Najboljši atleti in atletinje so tekmovali v dveh starostnih kategorijah, letniki 2004 in 2005 skupaj ter letniki 2002 in 2003 skupaj. Polne tribune so bile priča tudi dvema slovenskima rekordoma. Med mlajšimi učenci je v skoku v višino Sandro Jeršin Tomassini iz OŠ Vič preskočil 184cm in postavil nov pionirski državni rekord. Vrhunski dosežek pa je uspel tudi Zali Istenič iz OŠ Šentvid. V teku za starejše učenke na 300m je razdaljo premagala v času 39,04s in izboljšala državni rekord za to starostno kategorijo.

So pa odlične rezultate dosegli tudi atleti domačih osnovnih šol. Najbolj se je izkazal Tom Kljun (I. OŠ Žalec), ki je v teku na 600m osvojil bronasto medaljo. V tem teku je 6. mesto dosegel še Rok Štorman, prav tako učenec I. OŠ Žalec. Tik za stopničke na 4. mesto pa so se uvrstili Jan Zobec (OŠ Šempeter) - skok v daljino mlajši učenci, Ana Čmer (OŠ Petrovče) v teku na 300m mlajše učenke in Lovro Divjak (OŠ Petrovče) v metu vortexa starejši dečki. V suvanju krogle pa je 5. mesto dosegel Jure Kavalar (OŠ Petrovče).

Absolutno najboljše rezultate, ovrednotene po šolskih tablicah so v posameznih kategorijah dosegli: pri mlajših učencih Turinek Sebastjan (OŠ K.D. Kajuha Šoštanj), pri mlajših učenkah Petja Klojčnik (Oš Malečnik), pri starejših učencih Novak Tilen (OŠ Vavta vas) in med starejšimi učenkami Zala Istenič (OŠ Šentvid).

Vzporedno z atletskim tekmovanjem pa je potekal tudi 8. festival športa mladih v organizaciji Zavoda za šport Planica, ki se ga je udeležilo preko 2000 otrok iz vse Slovenije. Udeleženci so imeli na voljo pester izbor različnih športnih in zabavnih aktivnosti. Za glasbeni program dogodka je poskrbela glasbena skupina OŠ Šempeter Živa meja. Več o samem dogajanju pa v video posnetku in foto galeriji.

Video produkcija: Artikus

Avtor fotografij Tone Tavčer


Galerija slik