Likovna dela Staneta Petroviča - Čonča

v Savinovem likovnem salonu

Prijazno vas vabimo na odprtje razstave likovnih del

Staneta Petroviča – ČONČA,

ki bo v četrtek, 8. junija 2017, ob 19. uri v Savinovem likovnem salonu v Žalcu.

V kulturnem programu bosta nastopila Ana Logar, učenka Glasbene šole Risto Savin Žalec in Srečko Centrih, član KUD Zarja Trnovlje.

Stanetu Petroviču – Čonču je življenje slikarstvo in slikarstvo življenje. Polnomočno ga živi že štiri desetletja in ga širi na različna likovna področja. Čeprav je ustvaril bogat opus, ki priča o poznavanju različnih tehnik in materialov, pa je v avtorju prisotna neusahljiva ustvarjalna volja ter želja po proučevanju, raziskovanju in eksperimentiranju, po odkrivanju novih in novih izraznih možnosti, ki jih v sebi skriva enigmatični svet likovne umetnosti.

Tokratna razstava, ki zajema dela iz obdobja zadnjih dveh let in temelji na ustvarjalni komunikaciji s krajino in s figuro, dokazuje konsistentnost njegovega ustvarjalnega angažmaja in izpričuje prepoznaven osebni slog. Avtor se ni izneveril svoji poetiki, še več, donegoval jo je z njemu lastno likovno občutljivostjo in ji hkrati dopustil, da je v vsaki situaciji na drugačen način razprla svoja ustvarjalna krila med videnim in doživetim, med realnim in likovno ovrednotenim. Svoboda ustvarjalnega trenutka, kateremu sledi, namreč ne zamaje izhodišč njegovega slikarskega mišljenja in kreativnega uresničevanja. Ta temeljijo na odličnem obvladovanju risbe, s katero tekoče, a osebno izživeto riše konturno sled figuralnih likov, tokrat predvsem njegovih izbrank, predstavljenih v obliki ženskega akta. Tudi barve kažejo na slikarjevo občutljivost in spevnost. Vsemu temu pa se mestoma še vedno pridružuje afiniteta do kolažnih aplikacij, ki posedujejo likovno in sporočilno vrednost ter njegova dela vodijo v bližino informelovske slikarske strukture. (Anamarija Stibilj Šajn)

Razstava bo na ogled do 3. julija 2017, med tednom od 9. do 18. ure in ob sobotah in nedeljah od 9. do 12. ure.


Galerija slik