Koncert glasbene skupine Flora&Paris

Sobota, 20. 8. 2016, ob 20. uri, Šlandrov trg

Sobota, 20. 8. 2016, ob 20. uri

Koncert glasbene skupine

Flora&Paris

Šlandrov trg

Priljubljena skupina Flora & Paris, ki ustvarja že od leta 2012 in je v letu 2014 predstavila debitantski avtorski album »Jutranja rosa«,

Bo na koncertu 20. avgusta na Šlandrovem trgu v ŽALCU ob 20. UrI predstavila svoje skladbe tokrat z moškim vokalom.

Skupini se je namreč pridružil nov pevec, Žan Libnik, ki prihaja iz Slovenj Gradca, širši Sloveniji pa se je predstavil v lanskoletni oddaji Slovenija ima talent in od žirantke Ane Klašnja prejel zlati gumb.

Skupina, ki jo tvorijo člani priljubljenih Orlekov (Mitja Tori, Jure Tori, Jernej Fele,), po porodniškem dopustu se je vrnila še saksofonistka Tjaša Perigoj, se bo predstavila z novim bobnarjem, Petrom Jeretino.

Že ob koncu avgusta se bo skupina zaprla v studio RLS v Novem mestu, kjer bodo posneli tri nove skladbe.

Zvokovno pri skupini že od vsega začetka dajejo poudarek na čim bolj akustičnem zvoku, ker je le-ta najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa dopušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju. V glasbenem smislu skušajo združiti mnogokrat nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. Poudarek v njihovi glasbi imajo prepoznavne melodije in bogata harmonična podlaga, skratka izvabiti iz zasedbe sodoben akustični zvok, tako aranžmajsko kot tudi zvokovno. Žanrsko vsebujejo elemente pop glasbe, jazza in etna. Trenutno je v slovenskem glasbenem okolju pomanjkanje glasbenih idej in pristnosti v glasbi, zato so prepričani, da bodo pozitivno vplivali tako na publiko, kot tudi na druge glasbenike in morda spodbudili več takšnega ustvarjanja še pri komu drugemu.

Besedila črpajo iz več avtorjev, kateri največkrat napišejo besedila v skladu z že vnaprej izdelano melodijo. Primarno so besedila slovenska, ker je njihov namen prikazati besedno bogastvo in spevnost slovenskega jezika.

Galerija slik