Doroteja Bedenik in Suzana Hebar Čamer

Koncert za citrarski abonma in izven

CITRE IN KITARA

Vljudno vabljeni na 6. koncert citrarskega abonmaja, ki bo v nedeljo, 8. maja 2016, ob 17. uri v Grajski Megi pri Dvorcu Novo Celje.

Doroteja Bedenik in Suzana Hebar Čamer sodelujeta od leta 2010, obe sta bili tudi članici vokalnoinštrumentalnega kvarteta Štiriangel, ki smo ga poslušali v 1. sezoni citrarskega abonmaja.

Doroteja Bedenik je po začetnem učenju citer pri Zvonku Podkoritniku in prof. Heleni Hartman diplomirala pri prof. Georgu Glasli v Münchnu. Je prejemnica visokih priznanj na različnih slovenskih in mednarodnih citrarskih tekmovanjih. Poleg solističnih nastopov sodeluje v različnih komornih sestavih. Leta 2014 je v Italiji zaključila vzgojno-izobraževalni program po metodološkem sistemu Edgarja Willemsa. Z velikimi uspehi poučuje na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju.

Suzana Hebar Čamer je zaključila srednjo stopnjo na Glasbeni šoli Velenje pri prof. Istvanu Römerju, študirala pa je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Tomaža Rajteriča, kjer je opravila tudi specialistični študij kitare. Uspešna je bila na več tekmovanjih in se udeleževala različnih seminarjev s priznanimi kitaristi. Poučuje na Glasbeni šoli Celje, z dijaki dosega odlične rezultate na tekmovanjih, pod njenim vodstvom pa je začel delovati tudi kitarski orkester. Aktivna je kot žirantka na tekmovanjih ter občasno koncertira samostojno ali v različnih komornih sestavih.

Vstopnice za izven: 12 EUR
Prodaja v TIC-u Žalec.

Foto: Mojfokus

Galerija slik