Aleksandar Kuzmanovski in Janja Brlec

Koncert za citrarski abonma in izven
Lepi zvočni kombinaciji violončela in citer boste lahko prisluhnili na koncertu znanih domačih in tujih skladb ter tudi priredb slovenske ljudske glasbe.

Aleksandar Kuzmanovski je pričel z violončelom v Skopju, diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Milošu Mlejniku, specializacijo pa opravil v Novem Sadu pri prof. Imre Kalmanu. Prejel je več nagrad na jugoslovanskih in slovenskih tekmovanjih. Več let je bil redni član orkestra SNG Maribor, sodeloval pa je tudi s številnimi drugimi orkestri kot orkestrski glasbenik in solist. Dejaven je v različnih komornih skupinah v Sloveniji in tujini. Poučeval je že na več glasbenih šolah, sedaj pa že nekaj let poučuje na Glasbeni šoli Celje, kjer dosega s svojimi učenci velike uspehe.

Janja Brlec je že večkrat nastopila v citrarskem abonmaju kot solistka in v različnih zasedbah. Citre igra že od otroških let, po glasbeni gimnaziji v Celju, kjer je imela glavni predmet klavir, je študirala citre in na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu. Je najuspešnejša slovenska citrarka po številu nagrad na tekmovanjih. Dejavna je na koncertnih odrih (za njo je že več krstnih izvedb tujih in slovenskih skladateljev), kot pedagoginja in v Citrarskem društvu Slovenije. Piše priredbe, je članica komisij na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih, posnela pa je tudi samostojno ploščo Med strunami.
Vstopnice za izven: 12 EUR
Prodaja v TIC-u Žalec in preko spleta: http://zkst-zalec.kupikarto.si/

Galerija slik