Občina Žalec podpisala Zeleno politiko

slovenskega turizma

15 pilotnih destinacij, ki so vključene v projekt Zelena shema slovenskega turizma za destinacije, pospešeno zaključuje svoje aktivnosti. Ena izmed njihovih obveznosti za pridobitev znaka Slovenia Green Destination je tudi podpis dokumenta Zelena politika. V sredo, 18. 11., je politiko na posvetu »Predstavitev Zelene sheme ter znakov Travelife, EU marjetica in verige Die Biohotels« podpisal župan občine Žalec, Janko Kos.

Na posvetu, ki sta ga organizirala Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec in Občina Žalec, sta predstavnici akreditiranega partnerja za izvajanje Zelene sheme, Jana Apih in Tina H. Zakonjšek iz GoodPlacea, predstavili koncept sheme in ga umestili v širše delovanje Slovenske turistične organizacije. Ker shema ni usmerjena le na destinacije, temveč tudi na ponudnike - te spodbuja k pridobivanju trajnostnih znakov, - je sledila še predstavitev treh izmed šestih znakov, ki jih shema priznava. GoodPlace je kot nacionalna kontaktna točka predstavil znak Travelife, ki je v Sloveniji na voljo od junija 2015 in v katerega se je vključilo že devet hotelov, Urška Topolšek Planinšek s Turistične kmetije Urška je predstavila njihovo izkušnjo s pridobivanjem EU marjetice, Urša Kunz s Posestva Trnulja pa je pojasnila prednosti članstva v mednarodni verigi Die Biohotels.

Žalec sodi med tiste pilotne destinacije, ki so že oddale vso potrebno dokumentacijo in bodo po Zeleni shemi slovenskega turizma ocenjene že decembra.

Naslednji poziv za destinacije je predviden v začetku leta 2016.

Več informacij: Sabina Palir, vodja programa Turizem, tel.: 03 714 03 90, gsm: 041 743 010, e-pošta: zkst.turizem@siol.net

In: http://www.zkst-zalec.si/sl-si/objave/1363/obcina-zalec-v-zeleni-shemi

Avtor fotografij: Tone Tavčer

Galerija slik