Žalec - najlepše mesto v Sloveniji

v kategoriji manjših mest

Žalec je včeraj v Novi Gorici prejel priznanje za najlepše urejeno mesto v Sloveniji v kategoriji manjših mest v okviru izbora Turistične zveze Slovenije - Moja dežela, lepa in gostoljubna.

S podelitvijo priznanj najlepšim in najgostoljubnejšim se je včeraj v hotelu Perla v Novi Gorici končala letošnja akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki jo organizira Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za turizem in internacionalizacijo. Zaključna prireditev je bila letos še posebej slovesna; TZS namreč praznuje 110-letnico.

Žalec je prejel priznanje za 1. mesto v kategoriji manjših mest (od 2000 do 5000 prebivalcev). Za Žalcem sta se na drugo in tretje mesto uvrstila Ljutomer in Črna na Koroškem.

Županu Občine Žalec Janku Kosu je bilo priznanje izročeno z naslednjo obrazložitvijo:

"Mesto, kjer boste izvedeli vse resnice o hmeljarstvu in pivu. Na račun skladatelja Rista Savina in Fanny Hausmann, prve slovenske pesnice, je Žalec tudi mesto glasbe in kulturne dediščine. Pozdravljamo Podeželsko tržnico z izdelki kmetij Spodnje Savinjske doline. Ponudba mesta se dobro trži z rimsko dediščino, jamo Pekel, ribnikom Vrbje in Bio parkom Nivo, kjer nam je - ne glede na zadnje dogodke - še posebej všeč prva piramida v Sloveniji zgrajena iz konoplje. Glede na bogato zgodovino hmeljarstva pa pogrešamo butično pivovarno, ki zadnje čase vedno bolj rastejo po Sloveniji."

Galerija slik