30 let Doma II. slovenskega tabora Žalec

Žalski kulturni dom, poimenovan po zgodovinsko pomembnem dogodku, po drugem vseslovenskem taboru, ki se je odvijal v Žalcu leta 1868, je bil predan svojemu namenu 14. septembra 1985.

Kulturni dom z Zavodom za kulturo, šport in turizem Žalec, Medobčinsko splošno knjižnico Žalec in Območno izpostavo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti nudi bogato kulturno ponudbo in s široko paleto prireditev privabi ne le prebivalce Žalca in krajev Občine Žalec, ampak tudi iz drugih krajev Slovenije.

V jubilejnem letu 2015 bo žalski hram kulture dobil prizidek. V razširjenenm preddverju bo dodatni prireditveni prostor.V nadstropju bo nove prostore pridobila Medobčinska splošna knjižnica Žalec. Gradbena dela se bodo pričela v drugi polovici avgusta.

Opravičujemo se biskovalcem, ki boste v kulturni hram naslednje štiri mesece vstopali skozi stranske vhode na severni in južni strani zgradbe, ter vas prosimo za strpnost in razumevanje. Kljub obnovi bodo vse programske vsebine potekale kot običajno.


Galerija slik