Predstavitev pesniške zbirke Nuše Ilovar

Vihravo ravnovesje

Vabimo vas na prav poseben večer s posebno osebo. Nuša Ilovar je ta oseba: Nuša, ki je izborila volilno pravico invalidnih oseb; Nuša, ki je napisala pet pesniških zbirk in en roman; Nuša, ki jo slovenska literarna srenja dobro pozna in spoštuje; Nuša, ki jo že leta srečujemo na ulicah Žalca, vsi vemo zanjo, a je v resnici ne poznamo; oseba, brez katere bi bil Žalec drugačen, kot je.

Pogumna ženska, ki pravi: "Da invalid lažje doseže svoje cilje, mora imeti tudi pogoje, predvsem pa podporo staršev, sorodnikov in prijateljev. In nenazdanje mora imeti realne cilje in močno voljo, da jih doseže, da premaga vse ovire. Ne sme se vdajati obupu, vedno mora iskati tisto pot, ki pelje naprej. Invalidnsoti se lahko navadiš, sprejeti pa je ne smeš NIKOLI!"

In ob Nuši še ena pogumna ženska, ženska z močno voljo in izjemnim sočutjem. Nušina mama Anica Ilovar. Anica je drugačna mama. Drugačna zato, ker ni nikoli hotela, smela in mogla narediti tistega koraka, ki ga druge mame moramo storiti: poslati otroka v svet, mu pustiti da odraste in sam poišče svoje poti, mu omogočiti samostojnost in samosvojost. Tega Anica fizično ni naredila nikoli. Vedno je z Nušo in ob njej. Njena veličina pa je prav v tem, da je s hčerjo ustvarila tak odnos, v katerem lahko obe samostojno in s polnimi pljuči dihata in sta kljub omejitvam dve neodvisni, samosvoji osebi.

V četrtek, 30. julija 2015, ob 20. uri bomo v atriju Savinove hiše predstavljali Nušino novo pesniško zbirko Vihravo ravnovesje. Ob tem dogodku bomo v Savinovem likovnem salonu pripravili tudi razstavo ilustracij slikarja Dareta Zavška, ki je ilustriral vse dosedanje Nušine knjige.

Vabim vas, da se nam pridružite, da skupaj pokažemo, koliko nam je mar sveta okrog sebe, da si damo priložnost Nušo pobliže spoznati.

Vse poletje z vami

Ekipa ZKŠT Žalec

Galerija slik