Ulično gledališče Ane Monro - vseslovenski festival Ana Desetnica

Ulična avanturistična predstava pod imenom »Pot v Tadam«

V četrtek, 23. 7. 2015 ob 20. uri, vas vabimo na drugo predstavo uličnega gledališča, ki poteka v okviru vseeslovenskega festivala Ana Destnica. Tudi tokrat bo predstava na Šlandrovem trgu, ampak NEKJE NA ŠLANDROVEM TRGU. Na našo srečo trg ni velik, saj se v treh minutah lahko sprehodimo od slaščičarne Brglez (kjer si lahko privoščimo točen sladoled) do osrednjega prireditvenega prostora (kjer že prija hladno pivo Kukec v enem od lokalov, ki nas tam prijazno pričakujejo); sproti pa na poti  lahko pokukamo še k Savinovi hiši. Nekje na tej relaciji nas bodo pričakovali igralci in nam pokazali, kje v Žalcu je pot v TADAM.

Tokrat bo predstavo izvajala gledališka skupina 123!, skupina treh izkušenih gledaliških in uličnih ustvarjalcev, ki trenutno živi in deluje v Sloveniji. 

V ulični pustolovščini »Pot v Tadam« trije igralci s tremi predmeti na enem mestu uprizarjajo divjo popotniško avanturo – pustolovščino, ki jih vodi preko gora, čez pečine, skozi tornado in po neukrotljivih slapovih. Z veščinami manipulacije predmetov na ulici gradijo letala in ladje ter preko pantomime ustvarjajo travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki mu morajo junaki ubežati, če želijo svoje popotovanje tudi preživeti. »Pot v Tadam« je razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi ... boljši nov dan.

Prepričani smo, da bo tudi ta predstava, ki združuje stile fizičnega gledališča, komedije in klovnovske igre, popestrila enega izmed poletnih večerov.

Predstava traja približno 30 minut.

Fotografija: Luka Dakskobler

Galerija slik