Rihard III. + II.

v režiji Tomaža Pandurja, za potujoči abonma in izven

Režiser Tomaž Pandur se po motivih historičnih kronik Williama Shakespeara Rihard III. in Rihard II. ukvarja z »velikim mehanizmom« krvave zgodovine vzpona na oblast, izgube oblasti, in posledično smrti skozi psihologijo osebnosti, ki so v svojem osnovnem bistvu danes še vedno aktualne, prisotne in prepoznavne. Večno hlepenje po moči in oblasti je boj na več ravneh zavesti in razkriva  človeške strasti, slabosti in neustavljiv nagon po (samo)uničenju. Odkrivanje »velikega mehanizma« pa nas vodi v mehanizem znotraj nas samih, globoko tja, kjer z nasiljem ustvarjamo žrtve in kjer kot žrtve postanemo nasilneži. Ko hlepimo po moči, zaradi katere zavajamo, obsedamo, uničujemo, ranimo, zaradi katere smo brezčutni in brez milosti. Toda ko jo enkrat imamo, se ji ne moremo več odreči.

Avtorici priredbe: Lada Kaštelan, Livija Pandur (po Rihardu III. in Rihardu II. Williama Shakespeara v prevodu Mateja Bora)

Režija: Tomaž Pandur

Igrajo: Branko Šturbej (Kralj Rihard III.), Saša Tabaković (Kralj Rihard II.), Jernej Šugman (Henrik Bolingbroke, kasneje Henrik IV.), Polona Juh (Lady Ana), Silva Čušin (Kraljica Elizabeta), Alojz Svete (Vojvoda Yorški), Klemen Slakonja (Vojvoda Clarence), Uroš Fürts (Robert Brakenbury)Klemen Janežič (Aumerle), Robert Korošec (Kralj Edvard IV.), Radko Polič (Kralj) 

22. november 2014 ob 19.30 uri. Odhod iz Žalca ob 17.30 uri, s parkirišča pri Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Vstopnice za izven 28 EUR (prevoz vključen)

Galerija slik