Novi spomini, Donačka, gosta Darja Gajšek in Blaž Švab

Koncert za narodno-zabavni abonma in izven

NOVI SPOMINI 

Harmonikar Klemen Hribar, pevec Jože Mikec ter brata Rok in Denis Barbo so Dolenjci, ki jih enostavno moraš imeti rad. Klasični trio s štiriglasnim fantovskim petjem vedno znova navduši. Ob ustvarjanju glasbe fantje pridno skrbijo za dvig natalitete – v svojih vrstah imajo namreč kar tri »nove spominčke«. Za nadaljevanje glasbene tradicije se torej ni bati. 

DONAČKA  

Ponosno radi poudarijo, da so si ime nadeli po Donački gori, ki se dviga v bližini Rogatca. Skupino krasijo pevka in violinistka, sicer učiteljica razrednega pouka Barbara Žerjav ter fantje (brat in klarinetist) Marko Žerjav, harmonikar Matic Viher, vokalist in kontrabasist Matjaž Kitak ter kitarist Tadej Horvatič. Lotevajo se različnih glasbenih zvrsti, med drugim so letos poleti v stilu 80-ih let vabili tudi Na sladoled.

DARJA GAJŠEK in BLAŽ ŠVAB

Nov par osrednje oddaje z narodno-zabavno glasbo na Televiziji Slovenija sta Darja Gajšek in Blaž Švab. Uigran dvojec je vajen pevskih odrov, letos pa so ju ujele tudi kamere v oddaji Slovenski pozdrav. Darja, sicer pevka v ansamblu Štrajk, in Modrijan Blaž sta prijatelja že od prej; dokazala bosta tudi, da ne znata samo peti, ampak tudi prijeti za kak instrument.

Po koncertu v avli vas bodo pogostili podporniki abonmaja: Savinjski vinogradniki in pekarna Peternel.

Vstopnice za izven 12 EUR.

Medijski sponzor: Radio Velenje.

Dekoracija odra: Cvetličarna MB, trgovina in darilni butik, Žalec.

Galerija slik