Tak si

Komedija, za gledališki abonma ponedeljek in izven

TAK SI je nestrpna komedija, ki na navidezno lahkoten način raziskuje, koliko predsodkov se skriva v našem smehu, v našem vsakdanjem neresnem izmenjavanju besed, koliko prikritega sovraštva je v nas in od kod vse to izvira.

Taksist Roman je nezadovoljen s svojim življenjem, ki ga je zapeljalo v slepo ulico. Ko je zaradi finančne krize ogrožena tudi njegova eksistenca, se potlačene frustracije začnejo dvigovati, na plan pa jih povleče prav drugačnost njegovih naključnih sopotnikov.
Konceptualni umetnik, vstajniški čefur, transvestit, brezposelni kravatar, neizkušeni duhovnik, italijanski turist in drugi potniki v Romanovem taksiju iz njega izvabljajo nestrpnost, a tudi vso jezo, žalost, ogorčenje in obup, ki se za to nestrpnostjo skrivajo.
Mesto se je dvignilo na noge, na ulicah so protestniki, Roman pa brezciljno kroži naokoli in nima moči, da se jim pridruži. Kakor bi že opustil misel na boljše življenje. A nato mu eden njegovih sopotnikov zaupa, da pozna njegovo veliko skrivnost in Roman se zbudi.

ŽLAHTNI KOMEDIJANT 2014: Klemen Slakonja za vloge potnikov v predstavi Tak si
Klemen Slakonja je žlahtni komedijant in žlahtna komedijantka v enem. Iz celote precizno lušči bistvo in ustvarja karikirane like potnikov ter se sprehodi skozi transformacije današnjega človeka. Z neverjetno natančnostjo in vsakič z neizprosno zahtevnostjo do sebe in predstave v celoti se prestavlja iz lika v lik ter drobce posameznika prevaja v trpko življenje slehernika. Tak si, taki smo.
ŽLAHTNI REŽISER 2014: Aleksander Popovski
ŽLAHTNA KOMEDIJA PO IZBORU OBČINSTVA 2014

Avtor: Goran Vojnović

Režija: Aleksander Popovski

Igrajo: Tadej Toš (taksist), Klemen Slakonja (sedem vlog potnikov)

Galerija slik