Pepelka

za cici abonma in izven z NAGRADNO IGRO

Predstava je ravno prav klasična in nič premalo sodobna.

Po svetu kar mrgoli različic Pepelke, od opernih do gledaliških in televizijskih. Vse se dogaja okrog deklice, ki se ji je godila krivica na koncu pa je poplačana z ljubeznijo princa.

Sodobni čas prinaša sodobne različice, saj so stereotipi iz prve Pepelke vendarle malo zastareli. V tej uprizoritvi se srečamo z odločno in neodvisno Pepelko, ki nikakor ni od muh. Zlobna mačeha in zoprni polsestri jo s prevaro spravijo v nemilost pri očetu in oče, ki je kraljev minister, jo za kazen pošlje v kuhinjo. Oj, gorje! Ampak Pepelka ne pleše prav dolgo, tako kot ji zapovedujejo. Stvari vzame v svoje roke, si sama sešije obleko za na ples in na plesu popolnoma očara princa. Toda naš princ je žal prejkone nadut, vase zaverovan in neskončno razvajen. Pepelka se bo morala odločiti, kako pa kaj. Vendar pa Pepelka ne bi bila Pepelka, če se ne bi lahkotno zasukala proti srečnemu koncu …

Režija: Ivana Djilas

Avtor songov: Branko Završan

Avtor glasbe: Boštjan Gombač

Igrajo: Ajda Toman (Pepelka), Rok Kunaver (Princ), Nina Ivanič (Bruhilda), Alenka Tetičkovič (Grozilda), Nina Skrbinšek (Kuhar), Urška Hlebec (Mačeha), Jernej Kuntner (Oče), Iztok Valič (Kralj), Jernej Čampelj, k. g. (Kuharček)

Predstava je primerna za otroke od petega do osmega leta starosti.

NAGRADNA IGRA: Po vsaki predstavi bodo otroci izdelali risbice, med katerimi bomo z žrebom enega nagradili z brezplačno abonmajsko vstopnico za naslednjo sezono. Izžrebane risbice bomo objavili na spletni strani in Facebooku. Risbice pošljite na naslov zkst.program@siol.net ali po pošti ZKŠT Žalec, Aškerčeva 9a, 3310 Žalec. 

Galerija slik